lungmetraj

#dogpoopgirl (2020)

#dogpoopgirl reprezintă debutul cinematografic al regizorului român Andrei Huțuleac. Lansat în 2021, filmul este o satiră tragicomică cu elemente absurde care dezvăluie pericolele cu care se confruntă societatea modernă din cauza răspândirii fulminante a informațiilor false pe internet și în special în social media.

Inspirat de evenimente reale, #dogpoopgirl a obținut în 2021 Premiul Zilele Filmului Românesc pentru Debut la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Sinopsis
Filmul surprinde povestea personajului Alina Moga, interpretată de Andreea Grămoșteanu, angajată a unei corporații din București. Alina are o viață personală tumultoasă, însă destui bani cât să-și asigure o oarecare fericire. Calmul aparent al vieții sale este puternic zdruncinat atunci când adoptă un cățel care vomită pe podeaua unui vagon de metrou din Capitală. Incidentul este filmat de un adolescent și postat pe social media. Postarea dezlănțuie un șir de evenimente care aruncă viața Alinei în haos, aceasta încercând cu disperare să demonteze fake news-ul care circulă cu viteza luminii. Internetul este de părere că animalul și-a făcut nevoile în metrou, în timp ce realitatea este alta.

Distribuția
Andreea Grămoșteanu, Tudor Istodor, Cezar Antal, Coca Bloss, Rodica Mandache, Dana Rogoz

Regia și scenariul
Andrei Huțuleac

Durata
1 h 18 min

Film produs de DaKino Production, în co-producție cu Diud, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.