Despre Festival

„Film în sat” este un proiect de cultură ce-și propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din România.

Pe lângă filmele mari premiate, festivalul aduce în mijlocul oamenilor filme de scurt metraj și filme de animație adresate tuturor vârstelor.

Demers cultural unic conceput de Cuzin Toma, unul dintre cei mai de seamă actori ai cotidianului, remarcabil interpret al unor roluri de film și teatru.

Oricat am fi de prinși în tumultul cotidian, tendința este să ne întoarcem la origini. Ne plac obiectele vintage, tânjim după o vacanță rurală unde cei mici pot vedea cum arată o fermă de animale, ne bucurăm de vastele câmpuri de rapiță și lavandă care dau bine în poze pe Instagram. Credem că e important să-i facem pe cei mici să aprecieze rădăcinile noastre, locul de unde vine, de altfel, seva artei.

Cei de la sat sunt obișnuiți cu toate acestea, dar le lipsește accesul la cultură. La cultura de calitate.

Harta Festivalului

MÂNCĂRURI ȘI BĂUTURI

Bătrânu' Sas
Bătrânu’ Sas își deschide cămara cu bunătățuri la Peștișani! După ce-a bătut țara-n lung și lat la festivaluri de tot soiu’, e timpu’ pentru filme și artă. Cârnați din carne adevărată pentru o mulțime-nfometată!
Thaice Cream
You scream, IceCream, everybody screams! De bucurie! Înghețată fină și făurită de mâini iscusite ajunge în cel mai cald punct din Gorj, de la început de iunie.
RedSocialVan
Cafea de specialitate și băuturi aromatizate! Pe scurt, o remorcă de cai gătită nevoie mare, ce va reprezenta punctul de atracție pentru o selecție de băuturi cum nici Brâncuși n-a băut pe la Paris!
Bar
Îți e sete? Te răcorim c-o limonadă! Ești îngândurat? Te liniștim cu-n vin! Fresh-uri, bere, vin. Avem de toate și nu neapărat în ordinea asta! Vino la bar, întreabă degrabă cârciumăresele vesele sau cârciumarii hazlii. Servim pe toți, serioși, cheflii!

LOCAȚIE & CAZAREPoți ajunge la „Film în Sat” cu mașina.

Adresa desfășurării evenimentului este str. Nucet, Peștișani, Gorj, chiar aici.

Iubitorii de cultură în inima naturii se vor putea odihni în unități de cazare la standarde europene.

Dacă nu găsești nimic liber, sună-ne: 0746.480.942